Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 11:37

Scouting report... στον Σπύρο Γεωργούτσο

Γράφτηκε από 

Ραντεβού στο κλειστό του Χαϊδαρίου έχουν για την 13ή αγωνιστική οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη με την Δάφνη Δαφνίου την Κυριακή 14/1 στις 17.00.
Με τους γηπεδούχους να μην αντιμετωπίζουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και να θέλουν μια νίκη για να αφήσουν πίσω τα αρνητικά σερί.

Ο πρώην "κρητικός" και γνώριμος στο νησί μας, Σπύρος  Γεωργούτσος, μίλησε στην Αγγελική Μαυράκη και το basketaki.news για αυτό το ιδιαίτερο όπως χαρακτήρισε μας, κόντρα στον πρώην προπονητή του.

22814206 10209644872150063 4231024582186146532 n

Σπύρο, φέτος σε βρίσκουμε στην Αθήνα με την ομάδα της Δάφνης στην Β' Εθνική, πόσο πιο δύσκολο ή εύκολο θεωρείς το φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με το περσινό;

«Δεν έχει καμία σχέση το φετινό πρωτάθλημα με το περσινό. Πέρα από δύο ομάδες που έχουν δείξει την δυναμικότητα τους, όλοι οι άλλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους. Είναι αρκετά ανταγωνιστικό, αρκετά δύσκολο και αυτό φαίνεται από την βαθμολογία που αλλάζει συνεχώς, πέρα τις δύο πρώτες θέσεις» .

Μιλώντας για βαθμολογία.. η ομάδα σου βρίσκεται αρκετά χαμηλά σε αυτή, βλέπουμε να έχετε κάνει ένα αρνητικό σερί και πλέον το σύνολο σας μετρά 5 νίκες και 7 ήττες, που oι περισσότερες έγιναν μετέπειτα από το περιστατικό με την φωτιά στον γήπεδο μετά το ματς με τον Ιωνικό...

«Η αλήθεια είναι πως επηρεαστήκαμε πολύ από όλο αυτό. Δυσκολευόμασταν να κάνουμε προπονήσεις, το γήπεδο είχε κάποια θέματα όπως ήταν φυσικό μετά από όλο αυτό το περιστατικό και την ένταση, ως αποτέλεσμα να προσπαθούμε να ανακάμψουμε από όλα αυτό αφήνοντας το πίσω μας ».

dafni dafnoiu5new 1

Τι θυμάσαι από όλη αυτή την ένταση στο ματς με τον Ιωνικό;

«Ξαφνικά το γήπεδο είχε πάρει φωτιά πάνω στην οροφή, σταματήσαμε αμέσως να παίζουμε ακούσαμε εντάσεις από την εξωτερική πλευρά του γηπέδου και την ίδια ώρα όλοι φύγαμε για τα αποδυτήρια, δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι γίνονταν ».

Και φτάνουμε παραμονή της 13ης αγωνιστικής που βρίσκει την ομάδα σου να υποδέχεται το Ηράκλειο, με γνώριμους παίκτες αλλά και προπονητή για εσένα..

«Είναι όντως ένα ιδιαίτερο ματς για εμένα, καθώς είχα τον κόουτς Μακράκη για δύο χρόνια προπονητή, ήταν δύο πολύ καλά χρόνια και είναι ένας άνθρωπος που έχει πιστέψει σε εμένα και τις δυνατότητες μου. Για αυτό το λόγο ξέρω πως το αυριανό παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο για εμένα, καθώς σαν τεχνικός με ξέρει με έχει διαβάσει καλά θα με παίξουν στο ματς, όποτε είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».

26913390 10209950171945090 446363662 n

Έχεις  παρακολουθήσει καθόλου φέτος την πορεία του Ηρακλείου;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου, αλλά ξέρω πως θα έρθει προετοιμασμένο για να διεκδικήσει ότι μπορεί να πάρει, εμείς από την άλλη θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να τα αφήσουμε όλα πίσω μας ».

Τον Εργοτέλη που αγωνιζόσουν για 2 χρόνια, πως τον βλέπεις στην ΕΚΑΣΚ;

«Με στεναχωρεί που ο Εργοτέλης είναι στο τοπικό αν και ξέρω πως η πορεία του εκεί φέτος είναι πολύ καλή, είναι όμως μια ομάδα που δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί αλλά στις εθνικές κατηγορίες, εκεί ανήκει. Έγιναν πολλά λάθη στον Εργοτέλη, υπήρχαν πολλά παιδιά που δεν πήραν αυτά που έπρεπε να πάρουν, όπως εγώ  άλλα που δεν πήραν τίποτα. Όλα αυτά έφεραν τον Εργοτέλη εκεί που είναι τώρα, εύχομαι ολόψυχα όμως να επανέλθει γιατί του αξίζει να είναι ψηλά» .

26755579 10209950189465528 1990433729 n

Οι στόχοι σου για φέτος ποιοι είναι;

«Υγεία και τίποτα άλλο, στόχος μου είναι να πάει η ομάδα καλά, είχαμε πει 'ότι θέλουμε να φτάσουμε 8άδα και αυτό θέλω να καταφέρουμε, ότι καλύτερο μπορούμε» .

Στην Κρήτη θα σε ξαναδούμε;

«Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον» .