Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 00:35

Mπόγρης στον Athletic Radio: «Όταν χάσεις κάτι το εκτιμάς»

Γράφτηκε από 

Η φετινή σεζόν ήταν αναμφισβήτητα μια από της καλύτερες στην καριέρα του Γιώργου Μπόγρη, ο ίδιος πανηγύρισε με την Τενερίφη την κούπα της πρώτης θέσης, αποθεώθηκε από την FIBA ως "mr. fundamenta" μπαίνοντας στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης και ήδη αποτελεί "μήλον της Έριδος" για πολλές ομάδες. Μπασκόνια, Βαλένθια και Παναθηναϊκός είναι οι πρώτες ομάδες που έχουν στα πλάνα τους τον 27χρονο σέντερ και όχι αδίκως. Με τον ίδιο να μετράει 8.6 πόντους (με 53.8% στα δίποντα και 51.6% βολές), 3.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο με την φανέλα της Τενερίφης. Το όνομα του ήταν από τα πρώτα "μεγάλα" ονόματα που ακούστηκαν ότι θα δώσουν το παρόν στο 1ο Summer Hoops Basketball 3on3 στην άμμο στις 17 & 18 Ιουνίου στην παραλία του «News Beach Bar» στον Καρτερό.

Με αφορμή αυτή του τη παρουσία στη Κρήτη,ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στον αέρα του Athletic Radio, στις Αγγελική Μαυράκη και Ειρήνη Άγα και την Εκπομπή "Κορίτσια για Μπάλα" ανοίγοντας τα χαρτιά του.

Αναλυτικά:

Ερ.: -Γιώργο, όντας γνώστης της διοργάνωσης 3οn3 στην άμμο, τι να περιμένουμε το προσεχώς Σαββατοκύριακο (17-18) στο 1o 3οn3 Summer Hoops του Ηρακλείου;

Απ.: "Έχοντας ξαναβρεθεί στην ίδια διοργάνωση που γίνεται στη Ζάκυνθο, πάλι με την... υπογραφή του Γιώργου Ζάγλα, εκεί πραγματικά η εμπειρία ήταν απίστευτη για όλους όσους αγωνίστηκαν. Έτσι θα είναι και αυτή τη φορά, είναι η πρώτη φορά που θα είμαι στο Ηράκλειο και εύχομαι να περάσουμε όλοι ένα φανταστικό 3ήμερο, να απολαύσουμε το νησί και φυσικά να παίξουμε μπάσκετ, που στην άμμο γίνεται ακόμα πιο θεαματικό".

Ερ.: -Σε βαθμό δυσκολίας, πόσο διαφέρει από το παρκέ;

Απ: "Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, η αλήθεια είναι πως την τελευταία φορά που έπαιξα έκανα και μια βδομάδα να συνέλθω (γέλια), παρόλα αυτά είναι χαρά μου να παίξω και να πάρω κανονικά μέρος όχι μόνο στην ομάδα επίλεκτων αλλά κανονικά στο τουρνουά".

Ερ.: - Έχουμε να σε δούμε στο νησί μας αρκετά χρόνια το 14' όταν τότε πλαισίωνες την αποστολή για το ALL STAR GAME, έχεις ξανά έρθει στην Κρήτη;

Απ.: "Πέρα το All Star Game έχω έρθει πάλι το 2014 σαν αντίπαλος του Ρεθύμνου, με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο Ηράκλειο θα έρθω για το «3on3» στην άμμο πρώτη φορά και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό γιατί πραγματικά η διοργάνωση αυτή είναι υψηλού επιπέδου".

Ερ.: -Γιώργο , φέτος έκανες από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη χρονιά για σένα, τόσο για την ομάδα σου, όσο και για την ατομική σου απόδοση. Μας έδειξες και με το παραπάνω ότι το εξωτερικό σου πάει...

Απ.: "Έχω βρει τρομερή χημεία στην Ισπανία γενικά, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρήκα τέτοια χημεία στην ομάδα μου και μπόρεσα να παρουσιάσω αυτή την εικόνα, είχα σημαντικό ρόλο. Καταφέραμε να πάμε πολύ καλά, πάντα ένας τίτλος είναι δικαίωση κόπων, όσων κόπων έκανες όλα τα προηγούμενα χρόνια.Σίγουρα μου δίνει αρκετή δύναμη για την συνέχεια. Πλέον, αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η συνέχεια".

Ερ.:- Ήδη έχουν ακουστεί αρκετά για τις μεταγραφικές προτάσεις που σε θέλουν να επιστρέφεις Ελλάδα...

Απ.: "Είναι ακόμα νωρίς, στην Ισπανία το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί, πιστεύω θα έχω εικόνα στα μέσα Ιουλίου. Παρόλα αυτά, προτεραιότητα μου είναι η Ισπανία, είναι η χώρα που με έχει σεβαστεί περισσότερο, μπασκετικά με γεμίζει σε όλους τους τομείς, κυρίως στο «ευ αγωνίζεσθαι», που στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Θα κάτσω και θα ακούσω όλες τις προτάσεις που θα έχω. Το σκεφτικό μου είναι πάντα να ανεβαίνω επίπεδο και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κάνω ένα βήμα παραπάνω".

Ερ.: -Στο ένα βήμα παραπάνω συγκατανέμετε και η Ευρολίγκα;

Απ.: "Προτεραιότητα μου είναι η Ισπανία και ή μετά Ευρολίγκα ".

Ερ.: - Πολλές φορές βλέπουμε αθλητές που βγαίνουν και παίζουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και κάνουν μια αξιόλογη πορεία, να βγάζουν ένα παράπονο για την γενέτηρά τους στο γεγονός ότι δεν τους δόθηκαν εδώ οι ευκαιρίες που ζητούσαν εξ' αρχής, γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Απ.: "Όταν χάσεις κάτι τότε το εκτιμάς, αυτό ισχύει και σε εμάς στο μπάσκετ. Όταν έχεις έναν Έλληνα δεν τον εκτιμάς, θέλεις ουσιαστικά να προωθήσεις τον ξένο που έχεις επιλέξει. Μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και εδώ, γιατί όταν παίζεις σαν ξένος οι προπονητές σου σου δίνουν τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι για να δείξουν γιατί σε επέλεξαν, σίγουρα σε σέβονται περισσότερο και σε κρίνουν καθαρά βάση του αγωνιστικού σου κομματιού. Θεωρώ ότι και ο τρόπος παιχνιδιού είναι πολύ διαφορετικός εδώ, γενικότερα στην Ισπανία αν έχεις επιμονή και υπομονή μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Για εμένα είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις στην Ευρώπη σε μπασκετικό επίπεδο".

Ερ.: -Σε ότι αφορά το «κεφάλαιο» Εθνική, που είναι μια ομάδα που βρίσκεσαι μέσα και φέτος χτίζεται από την αρχή, πως την βλέπεις;

Απ.: Στο Τορίνο είχαμε 3ης διαφορετικές φουρνιές και δεν υπήρξε χημεία, πλέον τα πράγματα είναι αλλιώς. Να βρεθεί και ο προπονητής ώστε να βρεθούμε όλοι στο γήπεδο, το υλικό υπάρχει οπότε νομίζω μπορούμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία. Φέτος, μετά από τη σεζόν που πέρασα, είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερα στην Εθνική".