Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 11:01

Αγαπιάδης: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι»

Γράφτηκε από 

Με το… δεξί θέλει να ξεκινήσει ο ΟΦΗ τις φετινές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής (2ος όμιλος) υποδεχόμενος την Κυριακή (17.00) στο ΒΑΚ τον Αρη Πετρούπολης.

Ο έμπειρος γκαρντ της Ηρακλειώτικης ομάδας, Κώστας Αγαπιάδης μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για το ματς της πρεμιέρας καλώντας τον κόσμο της ομάδας στο ΒΑΚ, τον φετινό στόχο της ομάδας αλλά και το πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε o Κώστας Αγαπιάδης την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το Κυριακάτικο ματς με τον Αρη Πετρούπολης

«Είναι το πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν και περιμένουμε την στήριξη του κόσμου μας. Παίζουμε κόντρα σε μία νεοφώτιστη ομάδα αλλά δεν υπάρχουν για μας περιθώρια απώλειας στα εντός έδρας ματς μας. Θέλουμε να έχουμε αλώβητη την έδρα μας. Δεν είμαστε 100% αλλά θέλουμε το νικηφόρο ξεκίνημα αφού αρχικά έχουμε στόχο να κάνουμε το 3/3″.

Για τον στόχο του ΟΦΗ

«Ξεκινάμε με αισιοδοξία και φιλοδοξία. Θα είναι μία δύσκολη σεζόν ενώ κάναμε ελλιπή προετοιμασία αφού είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Την τελευταία βδομάδα όμως είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε πεπεισμένοι οτι αν έχουμε  την υγεία μας δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα. Έχουμε εμπειρία, καλό τεχνικό τιμ και Διοίκηση, κόσμο και βαρύ όνομα και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι όπου βγήκαμε 6οι. Φέτος έχουμε πατήσει το…continue μετά το… restart. Χρειαζόμαστε στήριξη και έχουμε όλα τα εχέγγυα να κάνουμε το παραπάνω βήμα. Ο ΟΦΗ δεν είναι για την Γ εθνική αλλά όλα θα γίνουν σιγά σιγά με σταθερά βήματα».

Για τον κόσμο της ομάδας

«Τον θέλουμε δίπλα μας. Θέλουμε να έρχεται και να χαίρεται μπάσκετ και νίκες του ΟΦΗ. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε νέα παιδιά στο ΒΑΚ, νέους φιλάθλους. Να έχουμε τον δικό μας μπασκετικό κόσμο που σταθερά θα είναι στα ματς μας ανεξάρτητα αν παίζει το ποδόσφαιρο την ίδια ώρα. Το Ηράκλειο είναι μπασκετομάνα και ένα γεμάτο γήπεδο είναι εύκολο να υπάρξει».

Για τον ίδιο

«Για μένα ήταν εύκολη απόφαση να μείνω στον ΟΦ. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να αποχωρήσω. Είμαι 100% ικανοποιημένος από όλους. Υπάρχει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά. Υπάρχουν άτομα που «τρέχουν» καθημερινά τα θέματα της ομάδας και δεν μας λείπει τίποτα. Δεν σκεφτόμαστε τα εξώ αγωνιστικά αλλά μόνο τα καθαρά αγωνιστικά. Θέλω να είμαι μπροστάρης στην αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται».

Για το μυστικό του ΟΦΗ

«Είμαστε μία ωραία παρέα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας και περνάμε καλά. Υπάρχουν νέα άτομα στην Διοίκηση και είμαστε όλοι δεμένοι. Θέλουμε όλοι να φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που αξίζει να είναι. Το πάθημα έγινε μάθημα και αυτό το έχουν καταλάβει όλη στην ομάδα. Υπάρχουν χορηγίες που μας εξασφαλίζουν χρήματα για να λειτουργούν όλα.. ρολόί αλλά θέλουμε να πάρει και ο κόσμος διαρκείας  για πιο μαζική στήριξη».

Για τις Ακαδημίες της ομάδας

«Έχουμε 300-350 παιδιά και υπάρχει μέλλον. Ασχολούμαι ενεργά με τις Ακαδημίες του ΟΦΗ και θέλω να προσφέρω και από αυτό το πόστο. Μου αρέσει να αφιερώνω πολύ από τον χρόνο μου στα νέα παιδιά και ευτυχώς τα προλαβαίνω όλα γιατί έχω καλή… σύζυγο που με βοηθάει σε όλα».

Για τον Α.Ο.Κ Χανιά

«Είναι μία νεοφώτιστη ομάδα με καλό υλικό. Έχουμε παίξει αντίπαλοι και έχω εικόνα. Θα έχει καλή έδρα και θεωρώ οτι θα σωθεί εύκολα και γρήγορα. Βέβαια δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα από τις άλλες ομάδες αλλά δεν νομίζω σχεδόν όλες να είναι καλύτερες από την Χανιώτικη ομάδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής (2ος όμιλος)

«Θα είναι δύο ταχυτήτων. 5-6 ομάδες θα δώσουν «μάχη» για την άνοδο και οι άλλες για την παραμονή. Για μας είναι δύσκολα τα ταξίδια με το καράβι και τα απαγορευτικά και δεν θέλω να ξανά ζήσω αυτό που έγινε πέρυσι με τα χιόνια στην.. Αταλάντη όπυ έφτασα στο 4ο δεκάλεπτο οδικώς. Αλλά αυτά είναι τα ωραία που μένουν στο τέλος».

Για το σημερινό ματς της Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπασκόνια στο Ηράκλειο

«Ακόμα ένα σημαντκό ματς θα γίνει στο Ηράκλειο. Κάνουν καλή δουλειά και ο κ. Βαρδαβάς αλλά και ο κ. Μαρκάκης. Αυτό χρειάζεται το Ηράκλειο. Μεγάλα ματς για να «ζεσταθεί» και  ο κόσμος. Εύχομαι να κερδίζουν οι Ελληνικές ομάδες και να πάνε καλά στην διοργάνωση. Τα «Δύο Αοράκια» είναι ένα στολίδι».

Για το αν προτιμάει να παίζει στο ΒΑΚ ή στα «Δύο Αοράκια»

«Κάθε κλειστό έχει τα υπέρ και κατά του. Τα «Δύο Αοράκια» είναι ένα σύγχρονο κλειστό όπου χαίρεσαι να παίζεις. Το γεμάτο ΒΑΚ είναι μία «καυτή» έδρα. Κάθε γήπεδο έχει την δική του ενέργεια».