Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 18:54

Μακράκης: «Πρέπει να τσαλακωθούμε λίγο παραπάνω»

Γράφτηκε από 

Το Ηράκλειο δεν τα κατάφερε στο Αιγάλεω κόντρα στο Διαγόρα Δρυοπιδέων, με αποτέλεσμα να ανοίξει ακόμα περισσότερο το αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών. Σε αυτό το σημείο στάθηκε ο τεχνικός των Κρητικών λέγοντας ότι οι παίκτες του πρέπει α αφήσουν πίσω το…. μελανό αυτό σημείο και να κοιτάξουν μπροστα ώστε να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση στο πρωτάθλημα της Β εθνικής.

Κόουτς τι πήγε στραβά στο ματς με τον Διαγόρα και το Ηράκλειο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Αιγάλεω;

«Ο Διαγόρας ήτανε καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο αντίπαλος μας ξεκίνησε πολύ δυνατά και έδειξε να έχει κίνητρο ισχυρό. Εμείς χάσαμε σχεδόν όλες τις μονομαχίες. Παρόλο που ήμασταν στο πρώτο δεκάλεπτο ταχτικά μέσα στο ματς, όπως και στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, χάσαμε πολλές μονομαχίες.
Σφυρίχτηκαν πολλά φάουλ, αποτέλεσμα να χάσουμε πο0λλές ευκαιρίες, κάτω από το καλάθι, όπως επίσης καλάθια στο τραζίσιον που ξέραμε ότι ο Διαγόρας τρέχει στο γήπεδό του. Έχει παίκτες που μπορούν να σουτάρουν στο τραζίσιον, όπως ο Καραλής. Εμείς δεν καταφέραμε ούτε σε αυτό το κομμάτι να ανταπεξέλθουμε. Κάναμε λάθη στον αιφνιδιασμό το δικό μας και στην επίθεση και έτσι βρήκανε καλές φάσεις στο τραζίσιον. Χτυπήσανε με τρίποντα με τον Καραλή και νομίζω ότι έληξε το πρώτο ημίχρονο με το Διαγόρα να είναι δίκαια μπροστά.

Στο ημίχρονο είπαμε με τα παιδιά ότι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο στην άμυνα, αλλά ουσιαστικά ένα κακό πεντάλεπτο στην επίθεση, στο τρίτο δεκάλεπτο άνοιξε την ‘’ψαλίδα’’ της διαφοράς, με αποτέλεσμα να έχουμε και ψυχολογικό πρόβλημα, γιατί για ένα πεντάλεπτο δεκάλεπτο, ενώ κάναμε φάσεις καλές στην επίθεση είχαμε αστοχία και κάτω από το καλάθι και φάσεις που πήραμε και με τον Χάλαρη και με τους κοντούς, αλλά και στα τρίποντα έξω, με αποτέλεσμα να ανοίξει η διαφορά.

Προσπαθήσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο να κατεβάσουμε τη διαφορά, πιέσαμε λίγο παραπάνω, αλλάξαμε τις άμυνες μας και το μόνο που καταφέραμε πάραυτα ήτανε να χαμηλώσουμε τη διαφορά. Ήτανε καλύτερος ο Διαγόρας κέρδισε τις μονομαχίες κάτω από το καλάθι και τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και νομίζω ότι κέρδισε δίκαια το παιχνίδι».

Πως θα καταφέρει η ομάδα της Κρήτης να αφήσει πίσω της το αρνητικό σερί των τριών τελευταίων αγωνιστικών και να προχωρήσει μπροστά;

«Όσον αφορά το σερί, ξέραμε ότι ήτανε ένα πολύ δύσκολο σημείο του πρωταθλήματος για εμάς γιατί είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια μαζεμένα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην κοιτάμε ότι υπάρχει σερί, δεν νομίζω ότι πρέπει να μένουμε και σε αυτή την ήττα τώρα. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το ΕΦΑΟΖ την Κυριακή (11/2) και δεν έχουμε περιθώρια ούτε καν να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να στραβοπατήσουμε σε αυτό το ματς γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή, μπορεί εύκολα να βρεθείς χαμηλά στη βαθμολογία και το ψυχολογικό κομμάτι να είναι ακόμα πιο δύσκολο στη συνέχεια. Νομίζω ότι χρειάζεται από τα παιδιά να ξεχάσουνε ότι υπάρχει σερί να δούμε τι ακριβώς έφταιξε στα προηγούμενα παιχνίδια να δουλέψουμε πάνω σε αυτό να βελτιώσουμε την κατάσταση, να γίνουμε λίγο πιο σκληροί στην άμυνα.
Για άλλο ένα παιχνίδι κλείσαμε με κοντά πενήντα πόντους το ημίχρονο και είναι λογικό ειδικά όταν παίζεις με τόσο καλές ομάδες, με γεμάτο ρόστερ, όπως ο Διαγόρας, αν δεν μπορείς να κρατηθείς σε προσωπικές μονομαχίες και να μην παίζεις καλή άμυνα να μην έχεις τύχη. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Να γίνουμε πιο σκληροί. Ξέρουμε ότι έχουμε παιδιά που διαθέτουν ταλέντο στην επίθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί και δεν αρκεί ιδικά όταν υπάρχουν τόσο καλές ομάδες στο πρωτάθλημα που πρέπει πάντα εκτός από το να προσπαθείς και να δείχνεις το ταλέντο σου να μην αφήνεις και τους αντιπάλους να σκοράρουν. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ στην άμυνα, γιατί για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, αν εξαιρέσεις τον Τρίτωνα, με την Νίκαια, τη Δάφνη, το Κορωπί και τώρα ο Διαγόρας έχουμε δεχτεί 84-85 πόντους στην άμυνα και με τέτοια άμυνα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Δηλαδή να έχουμε μια διάρκεια καλύτερα μέσα στα ματς και μέσα από την άμυνα να προσπαθούμε να βγάλουμε και τον αιφνιδιασμό που μας λείπει στα τελευταία ματς αλλά και να έχουμε καλύτερη λειτουργία στην επίθεση. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ να γίνουμε λίγο πιο σκληροί. Το έχουμε ήδη κουβεντιάσει αυτό με τα παιδιά, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και από αυτό δεν είμαι ικανοποιημένος. Εύχομαι να ξεκινήσουμε τη δουλειά (προετοιμασία) και τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς να τσαλακωθούμε λίγο παραπάνω, μην ξεχνάτε ότι αυτή την ομάδα που παίξαμε τώρα, που είναι μια ομάδα που σκοράρει με ογδόντα πόντους μέσο όρο μας έβαλε τώρα 86 και στον πρώτο γύρο μας είχε βάλει 66. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Για να κερδίσεις τέτοιες άμυνες πρέπει να παίξεις άμυνα.

Καλή συνέχεια στον Διαγόρα. Είναι μια καλή ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και δείχνει να ξεχωρίζει τώρα μαζί με τον Ιπποκράτη για να παλέψουνε για τη δεύτερη θέση. Εμείς θα συνεχίζουμε την προσπάθεια και όπως είπα πρέπει να καταλάβουμε, ότι μπήκαμε σε ένα άλλο σημείο του πρωταθλήματος. Θέλαμε περισσότερες νίκες σε αυτή τη σειρά των πέντε αγώνων, έχουμε κάνει δύο νίκες και θα πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο στη συνέχεια κυρίως όσον αφορά την άμυνα μας».