Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 12:16

Παραμένουν σε εγρήγορση στο Ρέθυμνο Cretan Kings

Γράφτηκε από τον 

Για ακόμα ένα καλοκαίρι το Ρέθυμνο Cretan Kings κινήθηκε γρήγορα και συστηματικά και ουσιαστικά έκλεισε το ρόστερ του στα τέλη Ιουλίου. Μπορούν, όμως, ο Νίκος Βετούλας και οι συνεργάτες του να κοιμούνται ήσυχα και να έχουν αποκλειστικά το μυαλό τους στην προετοιμασία; Μάλλον όχι, καθώς το τεχνικό τιμ παραμένει σε εγρήγορση και ίσως χρειαστεί να γίνει μία κομβική και άκρως σημαντική κίνηση...
Τόαρλιν Φιτζπάτρικ, Κάρλος Μέντλοκ, Στέφαν Μούντι, Χιου Ρόμπερτσον, Τρέιβον Ράιτ, Σακ Γκούντγουιν συνθέτουν την 6άδα των ξένων και δη των Αμερικανών. Η φιλοσοφία της επιλογής των εν λόγω παικτών είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιας και επιλέχτηκαν αθλητές με βασικό χαρακτηριστικό την αθλητικότητα. Παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές στο παρκέ και μπορούν να προσφέρουν πράγματα σε παραπάνω από μία θέσεις.
Μαζί με τους Χάρη Γιαννόπουλο, Ανδρέα Χριστοδούλου και Θωμά Κώττα συνθέτουν ένα πολύ δυνατό σύνολο. Ένα κράμα ποιότητας, αθλητικότητας και εμπειρίας. Μάλιστα οι περισσότεροι ξένοι που επιλέχτηκαν έχουν παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά παρκέ και η προσαρμογή τους στην ελληνική Α1 θα είναι πιο εύκολη.
Το μεγάλο ερωτηματικό, όμως, έχει να κάνει με την παραμονή ή όχι του Τόαρλιν Φιτζπάτρικ. Ουσιαστικά οι Ρεθεμνιώτες «έχτισαν» τη νέα ομάδα γύρω από τον Αμερικανό και τον Χάρη Γιαννόπουλο. Δεν είναι τυχαίο πως οι παίκτες που επιλέχτηκαν στις εν λόγω θέσεις θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Επίσης ο Κάρλος Μέντλοκ είναι ένας πλέι μέικερ που κοιτάζει πρωτίστως να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του.
Συνεπώς, αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τους Ρεθεμνιώτες η παραμονή του Αμερικάνου πάουερ φόργουορντ. Όμως δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μετά τις Τσεντεβίτα και Ούνιξ Καζάν, αρκετές ομάδες έχουν μπει στο κόλπο της απόκτησής του και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Όμως πρώτα θα πρέπει να ικανοποιήσουν το Ρέθυμνο Cretan Kings και φυσικά τον ίδιο με ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο από αυτό που ήδη δεσμεύεται με τους «κεραμιδί» σύμφωνα με το rethnea.gr .

Εφόσον, λοιπόν, ο Φιτζπάτρικ αποχαιρετήσει το Ρέθυμνο, ο Νίκος Βετούλας θα κληθεί να βρει μία τη διάδοχη κατάσταση. Φυσικά και καθόλου εύκολο δεν είναι το έργο του. Οι «κεραμιδί» θα κληθούν να αποκτήσουν παίκτη... από το πάνω ράφι, αλλά τουλάχιστον θα έχουν να διαθέσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό μετά και από τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία τους από ενδεχόμενη πώληση του Φιτζπάτρικ. Όπως και να 'χει, το εν λόγω ζήτημα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.