Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 09:46

«Σάρωσε» για άλλη μια φορά ο Καλαϊτζάκης

Γράφτηκε από τον 

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης «βγάζει μάτια» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και το SDNA αποκαλύπτει την... καψούρα του Πασκουάλ και τον ρόλο που θα έχει στον νέο Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός γκαρντ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής, μετρώντας 17,5 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο στα παρκέ της Σλοβακίας και δείχνοντας σημαντικές πτυχές του ταλέντου του.

Με ύψος 2,01 μέτρα και άνοιγμα χεριών που φτάνει τα 2,13 μέτρα, ο 18χρονος άσος έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλά βλέμματα.

Η ικανότητά του να δημιουργήσει δικό του σουτ και να σκοράρει έχει... ξετρελάνει τους σκάουτερ που βρίσκονται στη Μπρατισλάβα και ένας εξ αυτών, ο Σιμόν Ζατσχ, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο με φάσεις του Καλαϊτζάκη μιλώντας με κολακευτικά σχόλια για τον άσο του Παναθηναϊκού Superfoods.

«Η αίσθηση του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο να οργανώνει την επίθεση θέλει ακόμα δουλειά, ωστόσο η ικανότητα να δημιουργήσει το δικό του σουτ (στα 198 εκατοστά) είναι σπουδαία για το επίπεδο των U18», αναφέρει η περιγραφή του βίντεο.

Την ώρα που ο νεαρός γκαρντ εντυπωσιάζει με την φανέλα της Εθνικής, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ήδη ετοιμάσει το πλάνο για την αξιοποίησή του στον Παναθηναϊκό Superfoods. Ο 18χρονος άσος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ισπανού τεχνικού, που βλέπει στο πρόσωπο του υψηλόσωμου γκαρντ σπουδαίες προοπτικές και ικανότητες.

Μάλιστα, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ενημερώσει την διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας πως επιθυμεί να έχει τον Καλαϊτζάκη στο ρόστερ της νέας σεζόν και πως είναι αποφασισμένος να του δώσει ευκαιρίες, μαζί φυσικά με την σπουδαία εμπειρία που μπορεί να αποκτήσει μέσω των προπονήσεων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο 18χρονος γκαρντ θα είναι πιθανότατα ο μοναδικός «μικρός» του «πράσινου» ρόστερ της νέας σεζόν, καθώς το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού Superfoods έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο δανεισμός θα είναι η καλύτερη λύση για τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Μιχάλη Λούντζη.

Ο ταλαντούχος γκαρντ έχει μπροστά του την πρόκληση της επιτυχίας με το εθνόσημο, ωστόσο η νέα σεζόν ενδέχεται να είναι ακόμα πιο σημαντική για την εξέλιξη της καριέρας του. Έχοντας την υποστήριξη του Τσάβι Πασκουάλ και με τις κατάλληλες ευκαιρίες, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μπορεί να βελτιωθεί και να προοδεύσει αγωνιστικά σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό και ποιοτικό περιβάλλον.